VLIEGPROGRAMMA
BESPOEDIG DE VERSPREIDING VAN HET EVANGELIE. 
Jouw vliegvaardigheden en opleiding kan er toe bijdragen dat er sneller gemeentes gesticht kunnen worden doordat jij helpt de zendelingen snel en veilig naar de afgelegen gebieden te vervoeren.

De vliegtak van New Tribes Mission (NTMA) is veel meer dan alleen het vervoeren van mensen en voorraad. De zendingspiloot speelt ook een belangrijke rol in de geestelijke bemoediging van de collega’s en de inheemse kerk.

Kijk op http://usa.ntm.org/missionary-aviation om de bestaande vacatures te zien of om meer te weten te komen over NTMA. Lees de doelstelling, visie en waarden en antwoorden op vaak gestelde vragen.

Voorwaarden voor deze bediening. Alle New Tribes Mission Aviation kandidaten moeten de Zendingstraining hebben doorlopen en een technische evaluatie met NTMA hebben afgerond. Zendingspiloten moeten voor hun 30ste levensjaar begonnen zijn met een vliegtraining.

Zendingspiloten vliegen het vliegtuig naar een veilige bush locatie, maar zendingspiloten werken ook als bemoedigers voor het team dat gemeentestichtend werk doet in de afgelegen gebieden.
De teams hebben geen toegang tot supermarkten of apotheek etc. Daarom hebben ze apparatuur, medicijnen, medische evacuatie en dergelijke nodig, zo ook de verzorging van hun post.

Onderhoudsmonteurs zien er op toe dat alle vliegtuigen in de beste conditie blijven door alle nodige verplichte procedures af te handelen in het land waar men vliegt.
Denkend aan de kostbare lading die ze vervoeren, voelt de onderhoudsmonteur zich geroepen om zijn werk zo nauwkeurig mogelijk te doen.

Avionische technici onderhouden radiosystemen en apparatuur, communicatiemiddelen voor de teams in de bush, andere elektronische apparatuur en soms ook computers. Meestal zijn er geen telefoon lijnen in de bush beschikbaar waardoor de radio communicatie van vitaal belang is.